Трамп летить до Каліфорнії — побачити, що накоїла найстрашніша за 100 років пожежа

Глава Білого дому Дональд Трамп у суботу вирушив до північної Каліфорнії, де кілька днів тому вирувала смертельна пожежа, яка призвела до загибелі кілька десятків людей і знищила цілі міста.

Про це повідомило в суботу американське інформагентство Associated Press.

"Президент Дональд Трамп у суботу вирушив до Північної Каліфорнії, щоб побачити на власні очі горе й спустошення, які принесла найнебезпечніша за останні сто років пожежа в США", - зауважує видання.

При цьому підкреслюється, що відомості про загиблих і зниклих безвісти постійно оновлюються. За офіційними даними, підтверджена смерть щонайменше 71 людини, водночас немає жодних відомостей про місце знаходження 1011 осіб.

Читайте також: Повітря у Каліфорнії стає найгіршим у світі через пожежі — ВВС

Нинішній і наступний, обраний, губернатор штату Каліфорнія, які обидва є політичними опонентами Трампа, також планують приєднатися до президента під час його перебування на місці стихії в суботу.

Як повідомлялося, пожежа на півночі Каліфорнії, що розпочалася 8 листопада, майже повністю зруйнувала місто Парадайс з населенням близько 27 тис. людей та завдала збитків навколишнім поселенням. Стихія знищила понад 9,8 тис. будинків. Крім того, ще кілька пожеж протягом останніх днів охопили південну частину Каліфорнії.