Турецьке МЗС не бачать зв’язку між справами Гюлена та Хашоггі - ЗМІ

Справа вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі та обвинувачення проти ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена в організації державного перевороту в липні 2016 року, жодним чином не пов’язані між собою.

Про це телеканалу TRT World заявив високопосадовець МЗС Туреччини.

«Дві справи (Гюлена та Хашоггі – ред.) абсолютно розділені, … жодним чином не пов'язані між собою, за формою чи змістом», - вказало джерело в МЗС Туреччини.

Неназваний високопосадовець також вказав, що Анкара очікує екстрадиції Гюлена до Туреччини, а не до ПАР, - про останнє йшлося в коментарі американських ЗМІ.

«Ми сподіваємось, що США видадуть Гюлена без умов. Ми не будемо приймати його екстрадицію в Південну Африку, його потрібно передати Туреччині», - заявив представник МЗС Туреччини, запевнивши, що розслідування справи вбивства журналіста буде продовжене.

Читайте також: Білий дім шукає підстави вислати Гюлена, аби "заспокоїти" Ердогана — ЗМІ

Як повідомляв раніше американський телеканал NBC News з посиланням на американських чиновників, Білий дім розглядає можливість вислати із США ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Туреччина звинувачує в організації спроби державного перевороту 15 липня 2016 року, зокрема аби "заспокоїти" президента Туреччини Реджепа Ердогана та переконати полегшити тиск на уряд Саудівської Аравії через справу вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.