Чехія відмовилася підписувати міграційний пакт ООН

Чехія услід за США, Угорщиною та Австрією відмовилася підписувати міграційний пакт ООН.

Про це повідомляє Reuters

«Чеська республіка в середу поповнила список країн Європейського Союзу, які відмовляються від пакту Організації Об'єднаних Націй, що регулює поводження з мігрантами по всьому світу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряд Чехії ухвалив відповідне рішення 14 листопада.

Глобальна угода про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію була затверджена в липні усіма 193 членами ООН, окрім Сполучених Штатів, які відмовилися від неї минулого року. Угода стала наслідком найбільшого припливу мігрантів до Європи після Другої світової війни, багато з них втекти від війни та бідності на Близькому Сході, в Африці тощо.

"Чехія тривалий час була прибічницею принципу відокремлення законної та незаконної міграції", - сказав на прес-конференції заступник прем’єр-міністра Чехії Річард Брабец.

Читайте також: Болгарія теж не хоче підписувати міграційний пакт ООН

Побоювання Чехії поділяються правими урядами Угорщини та Австрії, які також заявили, що не підпишуть угоду на церемонії в Марокко у грудні.

Необов'язковий міграційний пакт ООН стосується таких питань, як захист людей, які мігрують, інтеграція їх в нові країни та повернення їх до рідних країн.