Лісові пожежі у США: шестеро загиблих - майже всі згоріли в авто

Масштабні лісові пожежі, які охопили американський штат Каліфорнія, станом на вечір п'ятниці спричинили загибель щонайменше шести людей.

Про це повідомило американське інформагентство Associated Press.

"Масштабна пожежа в Північній Каліфорнії знищила більшу частину 30-тисячного міста (Парадайс – ред.) полум'ям, яке рухалося так стрімко, що пожежні нічого не могли вдіяти. Шестеро людей загинули, у тому числі п'ятеро осіб, чиї тіла були знайдені в їхніх згорілих автівках", - йдеться в повідомленні.

Лише протягом одного дня від початку, пожежа біля містечка Парадайс випалила майже 280 кв. кілометрів і поширювалася без жодних перепон. У цьому зв'язку, пожежні екіпажи переключилися на допомогу місцевим жителям евакуюватися з місць, куди наближалася стихія.

Читайте також: Лісові пожежі у Каліфорнії "виганяють" з домівок десятки тисяч людей

Тим часом, стихійний вогонь вирує й на півдні штату Каліфорнія. Там влада вже оповістила 157 людей про необхідність лишити свої будівлі. Попередження отримали також жителі містечка Малібу, де мешкають зірки Голівуду.

Тим часом, президент США Дональд Трамп видав декларацію про введення екстреної ситуації, виділивши також кошти з федерального бюджету для округів Бутт, Вентура та Лос-Анджелес.