Лісові пожежі у Каліфорнії

Лісові пожежі у Каліфорнії "виганяють" з домівок десятки тисяч людей

Укрінформ
Більше 70 тис. сімей в районі Лос-Анджелеса та понад 90 тис. людей на півночі штату Каліфорнія вимушені залишити свої будинки через масштабні лісові пожежі, що стрімко насуваються на житлові райони.

Про це повідомляє Reuters.

"Одразу три лісові пожежі, які швидко поширюються, охопили Каліфорнію зранку п'ятниці, одна з яких спричинила евакуацію 75 тис. будинків", - зазначає агентство.

Добровільна евакуація понад 70 тис. сімей була викликана через пожежу Woolsey Fire, яка стрімко поширюється у графстві Вентура. Полум'я загрожує мешканцям міста Саузанд Оакс, де напередодні сталася трагедія з розстрілом 12 людей у барі.

Стихія вже охопила певну частину округу Лос-Анджелеса, у тому числі вздовж федеральної траси 101, а також у районах Калабасас і Агора-Хіллз. Крім того, вона призвела до часткового припинення руху автострадою.

Водночас, з іншого боку округу Вентура вирує пожежа Hill Fire, яка вже знищила 10 тис. акрів (4047 га) землі.

Читайте також: У Каліфорнії вирує масштабна лісова пожежа

На півночі штату Каліфорнія спалахнула ще одна вогняна стихія, якій дали назву Camp Fire. У цьому зв'язку повідомляється про необхідність близько 93 тис. людей лишити помешкання у зв'язку зі стихією. Пожежа загрожує району, розміщеному в приблизно 145 км на північ від Сакраменто.

Тим часом, пожежні команди штату мобілізувалися для реагування на масштабну стихію. Гасіння ускладнюють несприятливі погодні умови, у тому числі вітер і засушлива погода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-