Польща сподівається, що позиція Німеччини щодо санкцій проти РФ не зміниться

Польща сподівається, що незважаючи на те, хто перебуватиме при владі у Німеччині, позиція Берліна у справі російсько-українського конфлікту і санкцій проти Росії не зміниться.

На цьому в інтерв’ю телеканалу TVP.INFO наголосив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

“Я маю глибоку надію, що, незважаючи на те, якими будуть зміни на німецькій політичній сцені, не зміниться позиція (Німеччини – ред.), оскільки дійсно позиція Німеччини є дуже важливою для всього ЄС”,- наголосив Моравецький.

За його словами, тема продовження санкцій проти Росії з’являється на порядку денному засідань Ради ЄС кожних півроку, і на них Польща однозначно підкреслює: “не може йтися про відміну санкцій проти Росії без виконання Мінських домовленостей 2015 року”.

Читайте також: Антиукраїнські санкції РФ досить передбачувані - Пасхавер

Моравецький зазначив, що в цьому контексті Варшаві вдається переконати Берлін у потребі збереження санкцій, попри те, що німецькі бізнес-кола хотіли б послаблення санкцій проти РФ.

Як інформувалося, в п’ятницю у Варшаві відбуваються XV польсько-німецькі міжурядові консультації на чолі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та німецьким канцлером Ангелою Меркель.