Австралія ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство

Австралія стала шостою країною, яка ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії.

“Ратифікація угоди допоможе економіці країни отримати до 15,6 млрд австралійських доларів прибутку вже до 2030 року”, - заявив прем’єр-міністр Скотт Моррісон.

Він наголосив, що угода забезпечить національному бізнесу вихід на канадський ринок зерна, цукру і яловичини та відкриє ринок Мексики для австралійських виробників свинини, пшениці і фруктів.

За оцінками уряду, ця угода зніме 98 відсотків тарифів для 11 країн, сукупний ВВП яких перевищує 13,8 трильйона доларів, і відкриває доступ до близько 500 мільйонів споживачів.

Ратифікацію угоди в парламенті Австралії підтримали як владна коаліція, так і опозиція. Документ набере чинності 30 грудня 2018 року.

Угода про Транстихоокеанське стратегічне економічне партнерство (Trans-Pacific Strategic Economic Partnership, або Транстихоокеанське партнерство, ТТП) охоплює 11 країн, серед яких Австралія, Канада, Японія, Мексика, Нова Зеландія, Сінгапур, Бруней-Даруссалам, Чилі, Малайзія, Перу та В’єтнам.

Читайте також: Канада приєдналася до однієї із найбільших торговельних угод світу

Підписання документа відбулося 4 лютого 2016 року в Окленді (Нова Зеландія).

У 2017 році, після виходу США з ТТП, угода отримала нову назву - Всеосяжна і прогресивна угода про Транстихоокеанське партнерство.