Європі потрібні нові лідери - віце-президент Болгарії

Віце-президент Болгарії Іліяна Йотова вважає, що Європейському Союзу необхідні нові лідери, здатні на рішучі дії з подолання сучасних викликів.

Про це вона заявила в своєму виступі в болгарському місті Правец під час представлення національної програми «Управлінські вміння», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європейський проект потребує нових лідерів. Відповідальність за зростаючу популярність крайніх правих, лівих і популістів лягає саме на сьогоднішніх лідерів ЄС. Відсутність сильних і рішучих політиків тільки збільшує зростання популярності правих і популістських сил в Європі», - зазначила Йотова.

Читайте також: Болгарські парламентарії не змогли відправити у відставку уряд

За словами віце-президента Болгарії, слабкі європейські інститути призвели до втрати Євросоюзом своїх позицій на міжнародній арені, про що свідчить і відсутність верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні на зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна, де обговорювалося сирійське питання.

Йотова виступила також з ініціативою, щоб голова Єврокомісії обирався громадянами європейських країн.