Італія виступила проти нового режиму санкцій ЄС за кібератаки

Італія виступає проти пропозицій ряду інших членів ЄС про введення санкцій щодо країн, які здійснюють кібератаки.

Про це повідомляє Reuters.

"Рим також протистоїть пропозиціям ЄС про введення санкцій щодо країн, які здійснюють кібератаки", - йдеться в повідомленні.

Дипломати заявили, що новий режим санкцій ЄС був би спрямований переважно на Росію, яка останніми місяцями була об'єктом звинувачень у втручанні у вибори за допомогою соціальних мереж у різних західних державах, а також в управлінні глобальними кібератаками.

Згідно з конфіденційним документом ЄС, Італія єдина в блоці відкрито виступила проти нового режиму санкцій за кібератаки.

Також Італія закликає партнерів по ЄС підтримати план передачі грошей ЄС невеликим російським фірмам, які працюють у секторах, не охоплених європейськими санкціями у банківській справі, обороні і енергетиці.

Читайте також: Євросоюз затвердив нові санкції за розповсюдження хімзброї

Як очікується, на саміті ЄС 13 грудня буде проведено голосування за продовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку. Британія, Нідерланди, Румунія, Литва, Фінляндія і Естонія закликали Євросоюз розширити режим санкцій з тим, щоб можна було карати за кібератаки.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які в квітні цього року здійснили спробу кібератак в Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції у Нідерландах Мін'юст США зробив свою заяву, повідомивши про пред'явлення обвинувачень у хакерських атаках сімом працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотников і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх у розшук.