Захоплення заручника у Кельні: поліція схиляється до версії "тероризм"

Через добу після захоплення заручника на Кельнському вокзалі поліція допускає ймовірність терористичного мотиву.

Про припущення слідчих повідомляє Express.

"Чоловік ідентифікований як сирієць. Він, мабуть, є членом ІДІЛ", - йдеться у повідомленні.

Встановили національність злочинця завдяки знайденим на місці документам. Відповідно до них, громадянин Сирії мав право знаходитися у ФРН до 2021 року.

Знешкодити його вдалося, як повідомляв Укрінформ, тільки застосувавши зброю.

Поліцейські вимушені були застосувати димові шашки і стріляти на поразку. Поранення у живіт виявилися важкими, чоловік знаходиться у реанімації, йому проведено багатогодинну операцію, загроза життю зберігається.

Лікарі також займаються постраждалими. Співробітниця аптеки, де розгорталася драма, знаходилася в руках сирійця понад 2 години. Злочинець надів на неї газовий патрон, потім облив бензином і погрожував пістолетом. Окрім зброї у нього були з собою коктейлі Молотова. До того, як увірватися до аптеки, злочинець підірвав одну з пляшок із запальною сумішшю у сусідньому McDonald's. На одній із відвідувачок спалахнув одяг, 14-річна дівчинка змогла втекти, але отримала серйозні опіки.

Чоловік вимагав звільнити певну громадянку Тунісу і дати їм обом вільно зникнути. Про кого йдеться, поки не відомо.

Читайте також: Поліція Кельна нейтралізувала злочинця, який узяв заручницю на вокзалі

Операцію проводив спецпідрозділ GSG 9, загалом 500 осіб. У вівторок поліція продовжувала працювати на місці, було виявлено кілька коктейлів Молотова у різних місцях.

Нині справою займається прокуратура, яка "перевіряє усі версії". Проведено обшук у квартирі підозрюваного в Кельні.

Як повідомляє Westdeutsche Allgemeine Zeitung, поліція перевіряє особу злочинця. Якщо документи дійсно належать йому, то ця людина з 2016 року відома поліції у зв'язку з такими правопорушеннями як крадіжка і зберігання наркотиків.

У зв'язку з НП Кельнський вокзал, через який щодня проходять 1300 потягів і 280 тисяч пасажирів, було закрито на кілька годин.

Фото: Getty Images