Прем’єр Японії спробує переконати КНР знизити напругу у відносинах з США

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе спробує переконати китайський уряд у необхідності знизити напругу в економічному протистоянні з США, що може мати негативний вплив на японську економіку.

Про це повідомляє Reuters.

"У той час як президент США Дональд Трамп, як видається, продовжує торгівельну "холодну війну" з Пекіном, японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе спонукає китайський уряд знизити рівень напруги (у відносинах з США- ред.) на саміті цього місяця, де бізнес-зв'язки (між Японією та КНР - ред.) будуть в центрі уваги», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жорстка політика щодо Китаю допомогла Абе повернути собі посаду в 2012 році під час суперечки  щодо дрібних островів у Східно-Китайському морі, що зробила  відносини між двома азійськими державами прохолодними. Тепер Абе сподівається на зближення з офіційним Пекіном, який веде торгову війні з Вашингтоном.

Читайте також: Китай перекинув бомбардувальники на спірні острови

Японія поділяє занепокоєння США щодо агресивності Пекіна в морі та розширює свій військовий потенціал, щоб протистояти Китаю. Японські компанії  також  стурбовані порушеннями прав інтелектуальної власності та крадіжкою технологій з боку КНР.

Тим не менш, ділові зв'язки з Китаєм, другою за величиною економікою в світі, є життєво важливими для Японії.

Як повідомлялось, Міжнародний валютний фонд застеріг про ймовірність негативних наслідків для економіки Японії через можливе зростання митних ставок та загальної напруги в міжнародній торгівлі.