Штати вийшли на саудівського наслідного принца у справі зниклого журналіста

Високопоставлені радники президента США – Джон Болтон і Джаред Кушнер, а також держсекретар США Майк Помпео особисто наголошували в розмові з наслідним принцом Саудівської Аравії, що чекають від Ер-Ріяда вичерпної інформації по справі зниклого журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Радник з питань нацбезпеки Білого дому посол Джон Болтон, а також старший радник Білого дому Джаред Кушнер говорили з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом Біном Салманом щодо зниклого журналіста The Washington Post", - зазначається в заяві.

Крім того, держсекретар США Майк Помпео здійснив телефонний дзвінок наслідному принцу, щоб знову підкреслити, "що Сполучені Штати очікують інформації".

Під час цих розмов представники адміністрації США запитували більше деталей, а також закликали уряд Саудівської Аравії бути прозорим у процесі розслідування.

Читайте також: У консульстві не працювали камери спостереження - наречена саудівського журналіста

"Ми продовжимо стежити за ситуацією", - зауважили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Востаннє його бачили, як він заходив до будівлі консульства Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.