Американський Сенат затвердив Бретта Кавано суддєю Верховного суду США

Верхня палата Конгресу Сполучених Штатів затвердила кандидатуру Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду США, попри скандал, пов’язаний зі звинуваченнями Кавано у сексуальних домаганнях.  

Голосування відбулося в суботу, повідомило американське видання The Hill

«Сенат у суботу затвердив Бретта Кавано суддєю Верховного суду»,- йдетьсяя у повідомленні.

Законодавці проголосували з незначною різницею - 50 проти 48, завершивши запекле політичне протистояння, яке тривало впродовж кількох місяців після того, як попередній суддя Верховного суду Ентоні Кеннеді оголосив про рішення піти на пенсію.

Голоси демократів і республіканців розділилися по партійних поглядах. Зокрема, представники Республіканської партії підтримали Бретта Кавано, який є ставлеником президента Трампа. Демократи голосували проти судді, якого одразу три жінки звинуватили в сексуальних домаганнях.

Тим не менше, в обох партіях по одному законодавцю проголосували всупереч головній партійній позиції.

Читайте також: Скандальний суддя: Сенат США відкрив шлях до голосування щодо Кавано

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висунув Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду США. Проти нього почали висуватися звинувачення з боку жінок у домаганнях у минулому.

Водночас на етапі слухань у Сенаті в профільному комітеті було прийняте рішення підтримати призначення судді за умови проведення проти нього розслідування ФБР. У четвер ввечері ФБР оприлюднило висновки розслідування, які не підтвердили провини Бретта Кавано.