Японія не переходитиме на літній час до Олімпіади 2020

В уряді Японії відкинули ідею запровадження літнього часу до 2020 року, коли у Токіо проводитимуться Олімпійські ігри.

Про це повідомляє видання "Асахі".

"Плани щодо запровадженя літнього часу, щоб уберегти спортсменів і глядачів від надмірної спеки під час Олімпійських ігор у Токіо, вочевидь, не будуть реалізовані, оскільки проект не дістав підтримки уряду", - йдеться у повідомленні.

Правляча Ліберально-демократична партія 27 вересня провела перше засідання експертної групи, що була створена для обговорення позитивного та негативного впливу переходу на літній час. Парламентарії від ЛДП мали низку критичних зауважень, зокрема щодо впливу, який перехід матиме на повсякденне життя людей. Висловлювалося також побоювання щодо значних витрат, необхідних для налаштування всіх електронних систем.

Читайте також: В Японії скасували весільні тури на Гаваї

Після засідання член ЛДП та колишній міністр з питань проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо Тошіакі Ендо сказав, що перехід на літній час до 2020 року є "фізично неможливим через технічні проблеми та спротив громадськості".

Як відомо, цьогоріч літо у Японії видалося дуже спекотним, 23 липня була зафіксована найвища в історії країни температура - +41,1 градуса за Цельсієм. Через спеку у країні загинуло щонайменше 80 людей.