Помпео може цьогоріч відвідати КНДР

Державний секретар США Майк Помпео планує відвідати КНДР до кінця цього року.

Про це сам Помпео заявив у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дасть Бог, я ще поїду (в КНДР - ред.) цього року”, - сказав Помпео.

За його словами, під час візиту він зосередиться на підготовці другої зустрічі президента США Дональда Трампа та глави КНДР Кім Чен Ина.

“Очікую, що полечу до Пхеньяна незадовго, аби провести остаточну підготовку до другої зустрічі лідерів”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Трамп анонсував другу зустріч із Кім Чен Ином

При цьому він не став уточнювати, коли саме може пройти зустріч на найвищому рівні.

“Не стану заглиблюватися у деталі, але президент сьогодні оголосив, що саміт відбудеться зовсім скоро, і я впевнений, що так і буде”, - підсумував Помпео.

Нагадаємо: Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели першу історичну зустріч 12 червня у Сінгапурі. За результатами переговорів сторони підписали спільну заяву, у якій домовилися про зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах.

У документі були, зокрема, підтверджені наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була закріплена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.