Трамп анонсував другу зустріч із Кім Чен Ином

Трамп анонсував другу зустріч із Кім Чен Ином

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив про те, що другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином відбудеться "зовсім скоро".

Про це глава Білого дому заявив під час виступу в ООН, повідомляє телеканал CNN.

"Схоже, у нас буде другий саміт зовсім скоро. Як ви знаєте, Кім Чен Ин написав листа - чудового листа - і попросив мене провести другу зустріч, і ми зробимо це. (Держсекретар) Помпео буде працювати над цим у найближчому майбутньому", - сказав Трамп, наголосивши на досягненні "величезного прогресу щодо Північної Кореї".

Утім, американський лідер не назвав місця і часу зустрічі з північнокорейським колегою.

Читайте також: Китай звинувачує Трампа в економічному залякуванні країн

Тим часом, як зазначається, офіційні особи США стурбовані тим, що другий саміт між Трампом і Кімом є передчасним.

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели першу історичну зустріч 12 червня у Сінгапурі. За результатами переговорів сторони підписали спільну заяву, у якій домовилися про зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах. У документі були, зокрема, підтверджені наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була закріплена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-