Трамп відмовився від ідеї розсекретити документи у "російській справі"

Глава Білого дому Дональд Трамп відмовився від ідеї оприлюднення документів у справі про втручання Росії в президентські вибори в Америці після порад, які йому дали в Міністерстві юстиції.

Про це він написав у п'ятницю в серії повідомлень на офіційній твітер-сторінці, повідомляє Укрінформ.

"Я провів зустріч з Міністерством юстиції щодо розсекречення різних невідредагованих документів. Вони погодились оприлюднити їх, однак заявили, що це може мати негативний вплив на "російське розслідування". Крім того, ключові союзники попросили не оприлюднювати це", - написав американський президент.

Читайте також: Заступник генпрокурора США хотів поставити Трампа "на прослушку" – NYT

У цьому зв'язку, продовжив Трамп, він попросив генерального інспектора переглянути ці документи у прискореному порядку. "Я розраховую, що він зробить це швидко (і, сподіваюсь, інші справи, якими він займається). Зрештою, я завжди зможу розсекретити, якщо це буде необхідним", - зауважив глава Білого дому. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Дональд Трамп віддав офіційне розпорядження про розсекречення частини документації по розслідуванню щодо втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах. Зокрема, Мінюст та Директор Національної розвідки мали оприлюднити 20 додаткових сторінок, які місять ордери ФБР на спостереження за колишнім радником Трампа Картером Пейджем.