Кількість жертв від шторму "Флоренс" у Штатах сягнула двох десятків людей

Кількість знайдених жертв внаслідок тропічного шторму "Флоренс", що вирує на сході США, у понеділок сягнула двох десятків осіб, багато людей залишаються зниклими безвісти.

Про це йдеться в повідомленні американського спеціалізованого порталу The Weather Channel.

"Шторм ("Флоренс" – ред.) спричинив 20 смертей – 14 у штаті Північна Кароліна та шість у Південній Кароліні", - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Тисячі пошкоджених будинків, 17 загиблих - США оговтуються від "Флоренс"

Одна з останніх жертв – однорічне немовля, якого вважали зниклим безвісти з ранку понеділка. Він разом з мамою у машині потрапив у затоплене місце та зник у воді. Мати після інциденту була врятована й доставлена до лікарні.

Повені перекрили головну дорожню артерію І-95, що проходить уздовж атлантичного узбережжя. Заблоковані також десятки інших доріг у постраждалому регіоні.

Крім того, повідомляється про інциденти на залізниці. Зокрема, напередодні ввечері з рейок зійшли кілька вагонів. Це також спричинило поранення залізничного персоналу.

Читайте також: У США “Флоренс” продовжує забирати життя, без електрики — до мільйона людей

Місцева влада планує налагодити постачання їжі та питної води для 120 тис. людей, які постраждали від стихії.

Тим часом, синоптики фіксують рекордні опади й повені в Північній Кароліні.

Як повідомляв Укрінформ, ураган "Флоренс" вдарив по атлантичному узбережжю США у п'ятницю. Майже одразу його потужність знизилась до тропічного шторму, втім наслідки стихії залишаються загрозливими для кількох штатів на сході США.