У США “Флоренс” продовжує забирати життя, без електрики — до мільйона людей

У США “Флоренс” продовжує забирати життя, без електрики — до мільйона людей

Відео
Укрінформ
Кількість жертв від тропічного шторму "Флоренс", що два дні тому досяг атлантичного узбережжя США із силою ураганних вітрів, станом на неділю сягнула 14-ти людей.

Про це повідомив американський центральний телеканал новин ABC News.

"Після того, як шторм у п'ятницю обрушився на Північну Кароліну з силою урагану, він став причиною загибелі 14 людей", - йдеться в повідомленні.

Здебільшого, жертви загинули від повені попри те, що на місцевому рівні були створені сотні пошуково-рятувальних команд, в тому числі, підрозділів національної гвардії та волонтерів. За повідомленнями ЗМІ, лише на лінії атлантичного узбережжя берегова охорона врятувала 57 людей та вісім домашніх тварин, які опинилися у водній пастці. Загалом, йдеться про сотні врятованих мешканців на затоплених територіях.

Читайте також: Кількість загиблих через ураган «Флоренс» зросла до 11

Тим часом, після двох днів стихія продовжує становити небезпеку. Так, зранку неділі в штаті Північна Кароліна місцева влада видала нові розпорядження про евакуацію людей, чиї помешкання розташовані вздовж річок, які загрожують вийти з берегів. Висока вода в цій місцевості є стрімким явищем: лише за останні 24 години рівень у річці Кейп Феар піднявся більш як на п'ять метрів.

Досі без електропостачання залишаються, за різними даними, до мільйона користувачів.

фото: АВС news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-