Отруєний "Новічком" британець осліп і не відчуває кінцівок - родичі

Британець Чарлі Роулі, який вижив після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" в Еймсбері, перебуває у тяжкому стані і вже втратив надію на одужання.

Про це заявив його брат Метью Роулі, повідомляє видання Daily Mail.

"За словами Меттью, Чарлі тепер повністю осліп і більше не може ходити після того, як у нього діагностували менінгіт", - йдеться у повідомленні.

Родич британця стверджує, що Чарлі Роулі втратив надію на одужання.

"Це виглядає не дуже - я розмовляв з ним у суботу, і він сказав, що не може рухати ні руками, ні ногами. Він абсолютно сліпий, у критичному стані і йому поставлений діагноз "менінгіт"... Чарлі перебуває у відділенні інтенсивної терапії, і його мова повністю змінилася - вона майже незв'язна, він говорить як дитина, як 10-річний хлопець", - розповів Метью Роулі.

Як повідомлялося, 44-річна Дон Стерджес і її 45-річний партнер Чарлі Роулі були знайдені непритомними 30 червня у містечку Еймсбері. Стерджесс померла 8 липня.

Поліція підтвердила, що пара зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Читайте також: Стан отруєного "Новічком" британця погіршився - ЗМІ

Це сталося через три місяці після того, як колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними на лавці у Солсбері. Вони потрапили до лікарні із отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Фото: NBC