Експерт прокоментував весільний "вояж" Путіна до австрійського міністра

Ексклюзив

Запрошення міністром закордонних справ Австрії Карін Кнайссль на своє весілля президента Росії Володимира Путіна виходить далеко за рамки політики діалогу й стримування.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Запросити диктатора на своє весілля для міністра закордонних справ європейської держави, яка звинувачує Путіна у систематичних порушеннях прав людини, в ігнорування принципів і норм міжнародного права, - це далеко за рамками політики "діалог і стримування". Це відверте і достатньо огидне свідчення корозії моральних принципів та стратегічної сліпоти", - зазначив він.

Водночас, на думку дипломата, приклади такої поведінки характерні не тільки для деяких західних політиків.

"Єдине, що назвати ці "болячки" лише європейськими, - це значить не бачити себе в дзеркалі", - вважає Яременко.

Читайте також: Участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Відень - Гопко

Як повідомили російські ЗМІ, президент РФ 18 серпня дорогою до Берліна планує відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко з цього приводу заявила, що участь Путіна у весіллі міністра закордонних справ Австрії дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Голова МЗС Австрії 53-річна Карін Кнайсль виходить заміж за фінансиста і підприємця Вольфганга Майлінгера. Будучи офіційно безпартійною, вона 18 грудня 2017 року посiла крісло міністра закордонних справ за квотою правопопулістської Австрійської партії свободи, яка входить до правлячої нині коаліції з консервативною Народною партією канцлера Себастьяна Курца.