Не погоджений з владою "Марш матерів" у центрі Москви пройшов без затримань

Фото

"Марш матерів", що відбувся в Москві, з вимогою звільнити з СІЗО фігуранток "справи "Нової величі" Ганну Павлікову і Марію Дубовік завершився без затримань, хоч і не був погоджений з міською владою.

Про це повідомляє "Дождь"

"Активісти пройшли під сильним дощем від Новопушкінського скверу до будівлі Верховного суду на Поварській вулиці. Багато хто за закликом організаторів йшов з м'якими іграшками", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, біля будівлі суду мітингувальники почали скандувати "Свободу!". Поліція відтіснила їх з проїжджої частини, і незабаром учасники почали розходитися.

За оцінкою журналістів, які були присутні на акції, в ході брали участь декілька сотень людей. Поліція заявила про 200 учасників.

Серед мітингувальників були, зокрема, телеведуча Тетяна Лазарєва, письменник Дмитро Биков, актриса Яна Троянова та інші.

Не погоджений з владою "Марш матерів" у центрі Москви / Фото: "Дождь"

Як відомо, 18-річна Ганна Павлікова, 19-річна Марія Дубовік і ще вісім осіб проходять у справі про нібито створення екстремістського співтовариства "Нова велич". Російське слідство вважає, що вони хотіли повалити конституційний устрій. Згідно з матеріалами справи, одним із лідерів руху була людина, яка приєдналася до нього щоб передавати інформацію поліцейським.

Читайте також: Російська комісія з помилувань "завернула" прохання матері Сенцова

У Павлікової та Дубовік в СІЗО серйозно погіршився стан здоров'я. Пом'якшити їм запобіжний захід закликали, зокрема, уповноважена із прав людини РФ Тетяна Москалькова і глава РПЛ Михайло Федотов, проте суд подовжив арешт фігуранток.