Німці більше довіряють Макрону, ніж Меркель

Опитування

Німці більше довіряють президенту Франції Еммануелю Макрону, ніж канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Інститут громадської думки Emnid опублікував у суботу, 21 липня, результати опитування про довіру до світових політиків, передає DW.

За даними опитування, 55% респондентів виявляють "швидше високу" довіру французькому президентові, а ще 30% – "швидше низьку". Водночас 51% опитаних мають високу довіру до Меркель, хоча 45 відсотків не довіряють канцлеру. Російський президент Володимир Путін не користується популярністю серед громадян Німеччини: йому вірять лише 18% учасників опитування. Найменшу прихильність німців вдалося завоювати президенту США Дональду Трампу: йому не довіряють 92% респондентів.

Читайте також: Зеркаль про Nord steam 2: Лише чотири країни нас не підтримують

Найчастіше свою недовіру Макрону і Меркель висловлювали виборці правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН). Водночас популярністю серед прихильників АдН користувалися Володимир Путін і канцлер Австрії Себастьян Курц. Крім того, Путіну довіряють і ті німці, які на виборах голосували за лібералів і Ліву партію. Всього в опитуванні Emnid взяли участь 1011 осіб.

У 2017 році Ангела Меркель стала найвпливовішою жінкою світу за версією американського журналу Forbes. Канцлер Німеччини очолює цей рейтинг вже сьомий рік поспіль.

Фото: dpa