У Франції відзначають День взяття Бастилії

У Франції сьогодні відзначають національне свято — День взяття Бастилії, найбільші урочистості відбувається в Парижі.

Про це повідомляє BFMTV

“Парад прийняв президент Франції Еммануель Макрон, пізніше він піднявся а трибуну, де спостерігає за дійством з кількома сотнями гостей та представниками керівництва держави. Почесними гостями цьогорічного параду стали Японія і Сінгапур», - повідомили ЗМІ.

У 2018 році Франція відзначає 160-річчя встановлення дипломатичних відносин з Японією. Глава японського уряду не змін прибути через стихійне лихо в країні, тому Японію представляє глава МЗС Таро Коно.

Сінгапур представляє прем'єр-міністр Лі Сянь Лун.

Військовослужбовці збройних сил Японії та Сінгапуру відкривали парад разом із представниками ЗС Франції.

Незадовго до початку параду, під час проходження гвардійців, сталася невелика аварія - зіткнулися два мотоциклісти, які брали участь у дійстві. Аварія не була серйозною, але на короткий час затримала загальне проходження.

Читайте також: Посол Франції приєдналася до ранкового забігу в Маріуполі

Як відомо, минулого року парад в Парижі разом з Макроном приймав президент США Дональд Трамп. Президента США запросили на честь 100-річчям вступу Сполучених Штатів у Першу світову війну. Прийом настільки вразив американського президента та його дружину, що незабаром президента Франції було запрошено відвідати США з офіційним візитом (перший візит такого рівня за президентства Трампа). Тоді ж, на Єлисейських полях, сталося «історичне» рукостискання президентів, яке тривало 29 секунд.