Ердоган представив новий уряд Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив склад нового Кабінету міністрів країни.

Про це повідомляє АА.

Враховуючи, що Туреччина перейшла на президентську форму правління, посада прем'єр-міністра скасована, а віце-президентом став Фуат Октай, який раніше очолювава Агентство з надзвичайних ситуацій і стихійних лих.

Читайте також: Ердоган офіційно вступив на посаду президента Туреччини

Кількість міністерств скоротилася з 21 до 16.

Зокрема, міністерство закордонних справ, об'єднане з міністерством у справах ЄС, як і в колишньому уряді, очолив Мевлют Чавушоглу.

Главою Міністерства оборони став екс-керівник генштабу Хулуси Акар.

Також до складу Кабінету міністрів увійшли: Абдульхамит Гюль - міністр юстиції; Берат Албайрак - міністр казначейства та фінансів; Сулейман Сойлу - міністр внутрішніх справ; Мехмет Ерсой - міністр культури і туризму; Зехра Зюмрют Селчук - міністр праці, соцпослуг і сім'ї; Фатіх Денмез - міністр енергетики і природних ресурсів; Мехмет Касапоглу - міністр молоді та спорту; Зія Сельчук - міністр нацосвіти; Фахреттин Коджа - міністр охорони здоров'я; Рухсар Пекджан - міністр торгівлі; Мехмет Джахит Туран - міністр транспорту і інфраструктури; Мустафа Варанк - міністр промисловості і технологій; Бекір Пакдемирлі - міністр сільського і лісового господарства; Мурат Куруме - міністр навколишнього середовища і містобудування.

Читайте також: Вся влада Ердогану: уряд Туреччини передав виконавчі повноваження

Виступаючи на прес-конференції Ердоган підкреслив, що формування нової системи правління стало одним із найбільш значущих демократичних перетворень за всю історію Туреччини.

«Сьогодні успішно завершено одне з найважливіших демократичних перетворень в історії нашої країни. Туреччина увійшла до числа небагатьох країн світу, яким вдалося демократичним шляхом змінити систему правління», - сказав Ердоган.

Як відомо, 9 липня переобраний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прийняв присягу і офіційно вступив на посаду президента країни.

На референдумі, який відбувся 16 квітня 2017 року, понад 51% громадян Туреччини висловилися за внесення змін у конституцію, що значно розширюють президентські повноваження.

Фото: АА