Трамп пообіцяв припинити “провокативні” навчання біля КНДР

Президент США Дональд Трамп під час переговорів з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Сінгапурі 12 червня заявив про припинення військово-морських навчань у районі Корейського півострова.

Про це він заявив за підсумками зустрічі, повідомило інформагентство Reuters.

"Трамп заявив, що планові військові навчання, що проводяться Сполученими Штатами у Південній Кореї, є дорогими й провокативними", - зазначає видання.

Таким чином, американський лідер фактично повторив позицію Північної Кореї, яку офіційний Пхеньян висловлював щодо неприпустимості військових маневрів у регіоні.

Водночас вказується, що припинення президентом США навчань може негативно позначитися на безпеці Південної Кореї і Японії, які перебувають під "парасолею безпеки" Сполучених Штатів.

При цьому, президент Трамп зауважив, що військові маневри не поновлюватимуться, поки переговори з північнокорейською стороною продовжуватимуться у правильному руслі.

Читайте також: Про що домовились США і КНДР: Повний текст спільної заяви

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня у Сінгапурі відбувся саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

За результатами зустрічі високого рівня Північна Корея зобов'язалася докласти зусиль щодо повної денуклеаризації Корейського півострова.