У Швеції проходять наймасштабніші з 1975 року навчання Нацгвардії

Фото

Швеція проводить найбільші загальнонаціональні військові навчання з 1975 року, в яких беруть участь 22 тисячі солдатів.

Про це повідомляє видання The Local.

"Ідея цих навчань полягає в тому, що ми зміцнюємо нашу військову оборону і підвищуємо наші оперативні можливості", - заявив шведський верховний головнокомандувач Мікаел Біден.

Зазначається, що всі 40 батальйонів Національної гвардії були мобілізовані для навчань, а це означає, що шведи побачать, як вони виконують свої обов'язки та патрулюють в аеропортах, портах та на вулицях у Національний день країни у середу, 6 червня.

Читайте також: На Буковині проходять міжнародні антитерористичні навчання

Навчання є частиною національних зусиль Швеції з відновлення стратегії загальної оборони часів "холодної війни" у відповідь на все більшу агресію Росії. Востаннє Збройні сили Швеції в повному складі залучали Національну гвардію в 1975 році на піку "холодної війни".

У випадку вторгнення Національна гвардія відповідає за захист основних функцій шведської держави, охорону державних установ, аеропортів та морських портів, щоб професійна армія була вільною для виконання передових обов'язків.

Як повідомлялося раніше, уряд Швеції минулого тижня почав розповсюджувати брошури з інструкціями, що робити у разі війни або терористичних атак.

Фото: forsvarsmakten.se