Канада стане на захист Олега Сенцова

У п'ятницю та суботу по всій Канаді пройдуть численні акції на підтримку Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, демонстрації розпочнуться у п'ятницю о 18.30 за місцевим часом у Оттаві, де люди зберуться біля посольства РФ, аби висловити свою незгоду з політикою Кремля.

У той же час акція #FreeSentsov пройде на центральній площі Монреаля, найбільшого міста франкомовної провінції Квебек.

Після цього до глобальної акції приєднається Вікторія, столиця провінції Британська Колумбія, та місто Калгарі в Альберті.

У суботу акції на підтримку в'язнів Кремля пройдуть у Торонто та Вінніпегу. Інформаційна кампанія на цю тему відбудеться також у рамках українського фестивалю в Міссісазі 2 червня.

У неділю українці та інші небайдужі громадяни проведуть демонстрацію поблизу парламенту провінції Нова Шотландія в місті Галіфакс. І в понеділок, 4 червня, всеканадська акція завершиться в міськраді столиці провінції Альберта, міста Едмонтон.

Читайте також: У рамках акції #SaveOlegSentsov у Таллінні пікетували посольство РФ

Як відомо, наразі більше 60 українців, у тому числі кримських татар, незаконно утримуються за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями у Російській Федерації та Криму. На території Донбасу Російська Федерація утримує 100 заручників, які зазнають від окупаційного режиму тортур та принижень.