Парламент Іспанії розпочав дебати щодо відставки уряду Рахоя

В парламенті Іспанії розпочалися дебати щодо висловлення недовіри уряду Маріано Рахоя через корупційний скандал у правлячій партії.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Парламент Іспанії в четвер розпочав обговорення питання щодо висловлення недовіри уряду прем'єр-міністра Маріано Рахоя через рішення суду у справі про масштабну корупцію, пов'язаній з правлячою "Народною партією", - йдеться у повідомленні.

Ініціатором пропозиції за відставку Рахоя виступила Соціалістична партія.

Зазначається, що сьогодні відбудуться лише дебати, голосувати депутати будуть у п'ятницю, 1 червня.

У січні 2013 року стало відомо про рахунки колишнього члена "Народної партії" Луїса Барсенаса у Швейцарії на суму 22 млн євро. Барсенас стверджує, що ці кошти не мають стосунку до партії, і накопичилися у результаті продажу творів мистецтва. 

Видання El Pais і El Mundo опублікували інформацію про подвійну бухгалтерію в "Народній партії" і нелегальні внески від підприємців, які розподілялися як винагорода між лідерами "Народної партії", серед яких у записах, зробленими рукою Барсенаса, згадуються глава уряду Маріано Рахой і генеральний секретар партії Марія Долорес де Коспедаль.

Читайте також: Корупційний скандал в Іспанії: прем'єр відмовився йти у відставку

До корупційного скандалу причетні більше 30 осіб. Вважається, що колишні представники НП укладали договори з державними компаніями, а потім привласнювали частину виділених коштів.