США назвали "нерозумним" рішення Асада визнати Абхазію й Південну Осетію

Офіційний Вашингтон розкритикував рішення сирійської влади визнати незалежність Абхазії й Південної Осетії, пояснивши це тісним зв'язком і залежністю режиму Башара Асада з Кремлем.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З приводу того, чому Сирія зараз визнала (незалежність – ред.) Абхазії й Південної Осетії, це для нас зовсім не сюрприз просто тому, що Башар аль-Асада підтримує російський режим", - наголосила офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Євросоюз прокоментував визнання Сирією "незалежності" Абхазії і Південної Осетії

Вона підкреслила: окуповані Росією райони Південної Осетії та Абхазії є невід'ємною частиною Грузії.

"Ми продовжуємо підтримувати суверенітет Грузії, її незалежність, територіальну цілісність у її міжнародно визнаних кордонах", - підкреслила речниця.

"Щодо (заяви – ред.) режиму Асада, ми б назвали це щонайменше нерозумним рішенням, що ніяк не змінює реальність чи нашу позицію з цьому питанні", - підсумувала Науерт.

Читайте також: Forbes презентував рейтинг найдорожчих компаній світу

Як повідомляв Укрінформ, сирійська влада вирішила визнати самопроголошені Абхазію та та Південну Осетії "незалежними державами". У МЗС України розцінили цей крок як свідчення наміру сирійської влади догодити Кремлю, який утримує режим Башара Асада при владі.