Євросоюз прокоментував визнання Сирією

Євросоюз прокоментував визнання Сирією "незалежності" Абхазії і Південної Осетії

Укрінформ
Євросоюз вважає порушенням міжнародного права встановлення сирійським режимом «дипломатичних відносин» з окупованими Росією грузинськими регіонами Абхазією і Південною Осетією.

Про це йдеться у заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Рішення сирійського режиму встановити дипломатичні відносини з грузинськими відособленими регіонами Абхазією і Південною Осетією порушує міжнародне право та принципи територіальної цілісності, які визначені у Статуті ООН та резолюціях Ради Безпеки», - наголосили у Євросоюзі.

У Брюсселі запевнили, що ЄС повною мірою підтримує територіальну цілісність Грузії у межах міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Литва підтримала рішення Грузії розірвати дипвідносини з Сирією

Як повідомляв Укрінформ, сирійська влада вирішила визнати окуповані Росією грузинські регіони Абхазію і Південну Осетію «незалежними державами».

Заступник міністра закордонних справ Грузії Давид Дондуа заявив, що після визнання режимом Асада незалежності окупованих РФ Абхазії і Південної Осетії Грузія розпочала процедури щодо припинення дипломатичних відносин із Сирією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-