Кіпрські банки стали ретельніше перевіряти клієнтів з Росії - ЗМІ

Клієнти з Росії зазнали посилених перевірок з боку банків і регуляторів Кіпру.

Про це повідомляє BFM.

"Тепер (кіпрські - ред.) банки вимагають підтвердження джерел доходу і сплати податків за два роки, виписку про стан банківського рахунку за рік, документи на нерухомість, а також документи про право власності на бізнес і опис суті бізнесу. Раніше такого не було: банки задовольнялися паспортами і платіжними документами за комунальні послуги", - йдеться в повідомленні.

У разі відмови, росіянам пропонують переводити рахунки в інші банки, зокрема в Russian Commercial Bank, під загрозою закриття рахунку.

За інформацією BFM, причиною посилених перевірок став приїзд на Кіпр представників Офісу з контролю за іноземними активами США - зустріч з главами всіх банків Кіпру пройшла в кіпрському ЦБ на початку травня. Як стверджується, на цьому засіданні американці закликали кіпрських банкірів "позбутися  російських рахунків".

Читайте також: Світ має забезпечити незворотність відповідальності Росії за МН17 - Порошенко

За словами співрозмовників, представники Мінфіну США пригрозили місцевим банкам влаштувати те ж саме, що було в Латвії, якщо вони не прислухаються до американських рекомендацій. Йдеться про лютневу доповідь фінансової розвідки США про відмивання російських грошей і про корупційну діяльність в латвійських фінансових організаціях. В результаті публікації документа третій за розмірами латвійський банк ABLV втратив більше 600 млн євро і його було ліквідовано.

Як повідомлялося, минулого тижня влада Кіпру посилила процедуру перевірок видачі паспортів для іноземних інвесторів.