Шефчович підтвердив позицію ЄС: Україна має лишатися транзитером газу

У Євросоюзі немає сумнівів у тому, що Україна повинна відігравати стратегічну роль у постачанні російського газу після 2020 року.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович на міжнародній конференції високого рівня «Значення української газотранспортної системи для енергетичної безпеки в Європі», що проходить у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Основоположною позицією Єврокомісії є те, що Україна повинна залишаться важливою транзитною країною з постачання газу після завершення дії контрактів із транзиту газу між Нафтогазом і Газпромом у 2020 році. Це є стратегічно важливим та має величезні наслідки для енергетичної безпеки Євросоюзу і України. Мені приємно відзначити, що з цього питання ми маємо абсолютний консенсус поміж усіх країн ЄС, які підтримують цей підхід», - наголосив віце-президент Єврокомісії.

Читайте також: Волкер вважає, що Nord Stream 2 перекреслить кількарічні газові зусилля Європи

Він також зазначив, що українська ГТС, через яку постачається російський газ до Європи, упродовж усіх попередніх років працювала надійно, незважаючи на наявні труднощі.