США озвучили Пхеньяну дедлайн для вивезення ядерної зброї — ЗМІ

США вимагають, щоб КНДР протягом півроку вивезла за межі країни принаймні частину наявних у неї ядерних боєголовок, радіоактивних матеріалів і міжконтинентальних балістичних ракет.

Такі вимоги передав державний секретар США Майк Помпео під час переговорів із лідером КНДР Кім Чен Ином, повідомляє агентство Reuters з посиланням на японське видання Asahi.

"Сполучені Штати вимагають, щоб Північна Корея протягом шести місяців перевезла за кордон частину боєголовок, міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) та інших ядерних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп прокоментував погрози КНДР зірвати зустріч

Помпео також заявив, що Вашингтон може виключити Пхеньян із переліку держав спонсорів тероризму, якщо КНДР виведе ці ядерні об'єкти.

Зазначається також, що якщо у рамках саміту на найвищому рівні 12 червня КНДР погодиться на повне ядерне роззброєння, то США готові гарантувати безпеку північнокорейському режиму.

Ці гарантії мають бути прописані у спільній заяві лідерів двох держав.

Як повідомлялося, Північна Корея пригрозила зірвати заплановану на 12 червня у Сінгапурі зустріч президента США і лідера КНДР. Крім того, у Пхеньяні заявили, що мають намір припинити заморожування ядерної програми. Ця заява пролунала у відповідь на початок спільних навчань Південної Кореї і США на Корейському півострові.

Білий дім, зі свого боку, заявив, що зберігає готовність до проведення запланованого саміту.