Спецпрокурор Мюллер вивчає можливі зв'язки кампанії Трампа з WikiLeaks

Офіс спецпрокурора Роберта Мюллера викликав на допит консультанта президентської кампанії Трампа, що працював під керівництвом Роджера Стоуна, якому раніше закидали зв'язок із засновником WikiLeaks Джуліаном Асанжем.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters.

"Спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Роберт Мюллер виписав дві повістки на допит експерта з питань соціальних медіа, який працював на Роджера Стоуна, радника Дональда Трампа під час президентської виборчої кампанії 2016 року", - зазначає видання.

Читайте також: Слідчі Мюллера допитали олігарха Вексельберга у "російській справі" - NYT

Як уточнюється, повістки були доставлені наприкінці минулого тижня адвокатам, які представляють Джейсона Саллівана. Саме він працював у Стоуна як експерт для президентської кампанії Трампа, що визнає і сам Салліван. Він не приховує, що очолює фірму Cyphoon.com і "працював на кампанію Трампа на посаді старшого стратега під керівництвом Роджера Стоуна".

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер перевіряє зв'язок кампанії Трампа з Ассанжем – WSJ

Така увага до персони Саллівана свідчить про те, що Мюллер, який очолює російське розслідування, зосереджується на Роджері Стоуні, пише інформагентство. Крім того, спецпрокурор, очевидно, хоче встановити, чи було відомо кампанії Трампа про викрадення російською розвідкою матеріалів проти Клінтон та передачі їх у WikiLeaks.

За повідомленнями джерел, знайомими з процесом розслідування, Мюллер також встановлює, чи міг хтось із оточення Трампа допомогли Ассанжу чи росіянам в процесі оприлюднення викраденої інформації.