Столтенберг і Макрон перед самітом НАТО говорили про Україну

Президент Франції Еммануель Макрон та Генсек НАТО Єнс Столтенберг перед самітом НАТО обговорили безпекову ситуацію в Європі, зокрема в Україні, ситуацію на Близькому Сході.

Про це повідомляє Єлисейський палац.

«Президент Республіки і пан Столтенберг обговорили останні події щодо боротьби з тероризмом, а також безпекову ситуацію в Європі, особливо звернувши увагу на ситуацію на Близькому Сході та в Україні», - йдеться у заяві без вказання деталей розмови.

На зустрічі також було підведено підсумки підготовчої роботи до наступного саміту НАТО, який відбудеться 11 і 12 липня в Брюсселі. 

«Президент Республіки відзначив особливу роль, яку відіграватиме Франція (в НАТО – ред.), нагадав про зусилля, зроблені за останній рік для зміцнення оборонних ресурсів, які до 2025 року будуть збільшені до 2% національного ВВП, для зміцнення трансатлантичних відносин та зміцнення військової довіри до європейців», - йдеться в документі.

Читайте також: Столтенберг їде до Трампа говорити про саміт НАТО

Президент Республіки також представив Генсеку НАТО французьке бачення майбутнього НАТО: модернізувати та об'єднати організацію, максимально використати ресурси для забезпечення стабільності та безпеки євроатлантичного регіону, як надійного і ефективного інструменту колективної оборони. 

Як відомо, після Франції Генсек НАТО вирушив до США, де сьогодні розпочинається його триденний візит.