Миротворці ООН допомогли би вирішити ситуацію на Донбасі - президент Словенії

Президент Словенії Борух Пахор вважає, що направлення миротворчої місії ООН на Донбас могло би сприяти мирному врегулюванню ситуації.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийняття такої резолюції і потім направлення відповідних сил миротворців допомогло би вирішити цей спір. Так само і міжнародна спільнота побачила би, що і такі дуже важкі і складні питання можна вирішити мирним шляхом, щоб ніхто більше не загинув і щоб усі залишилися живі», - підкреслив словенський лідер.

При цьому він зазначив, що конфлікт на Сході України «можна вирішити мудрістю і мирним шляхом», якщо сторони дотримуватимуться взятих зобов'язань.

Пахор також наголосив на підтримці України на шляху євроінтеграції. «Словенія абсолютно підтримує України на її шляху європейської інтеграції, тому що Україна є великою суверенною і незалежною державою і сама має право вирішувати, куди їй іти і що робити. І ми, будучи країною ЄС і НАТО, абсолютно за це. Але, з іншого боку, треба розуміти, що треба виконати всі зобов'язання і всі правила, які діють у рамках цього союзу», - зазначив президент.

Читайте також: "Нормандську зустріч" варто провести на початку червня - Порошенко

Як повідомлялося, 10 травня Президент України Петро Порошенко на брифінгу за результатами зустрічі з лідерами ФРН та Франції в Ахені заявив, що Україна стоїть на позиції щодо неможливості виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей без запровадження миротворчої місії ООН.