Румунські медики відмовилися від загального страйку

Представники профспілок медпрацівників Румунії заявили, що відмовляються від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку лікарів.

Про це стало відомо після переговорів керівників профспілок з представниками уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В уряді Румунії пройшла зустріч представників протестуючих медиків і профспілок з прем'єр-міністром Віорікою Денчиле, міністром охорони здоров'я Соріною Пінтя та працівниками міністерства фінансів. За підсумками проведених переговорів було підписано Угоду про перегляд ухваленого раніше нового Закону про оплату праці у сфері охорони здоров'я, а також про надання окремим категоріям медичних працівників компенсацій. Йдеться, в основному, про медсестер та інших працівників, яким не було збільшено заробітну плату. Компенсації виплачуватимуться з травня цього року до затвердження в парламенті відповідних поправок у закон», - йдеться в комюніке профспілки «Санітас».

Читайте також: У Румунії занепокоєні високим рівнем корупції у системі охорони здоров'я

Наголошується також, що, у зв'язку з підписанням Угоди, було прийнято рішення відмовитися від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку медиків.

Як стало відомо, переговори між профспілками і представниками уряду тривали близько 11 годин.