У Солсбері зняли майже всі кордони з місць, пов'язаних з отруєнням Скрипалів

Поліція Великобританії зняла кордони біля кожної ділянки, пов'язаної з отруєнням Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері 4 березня, оточеним залишився тільки колишній будинок екс-розвідника.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Поліція закінчила вивчення кожної ділянки, пов'язаної з випадком отруєння Скрипаля в Солсбері, за винятком колишнього будинку розвідника", - йдеться в повідомленні.

Більше двох місяців кордонами були закриті ті частини міста, де офіцери і солдати працювали над збором доказів і очищенням місць присутності нервово-паралітичної речовини "Новичок".

Єдиним місцем, з якого не зняли кордонів, залишився сімейний будинок Скрипалів у Солсбері.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: ОЗХЗ скоригувала дані про дозу "Новічка"

4 березня у британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка. Через деякий час було госпіталізовано кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новичок" російського виробництва.

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював висилку російських дипломатів з країн НАТО, ЄС і їх партнерів. Солідарність з Великобританією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анулювано акредитації семи російських представників при НАТО.

Росія свою причетність до отруєння Скрипалів заперечує.