В Австралії виділять 140 млн на розвиток кіноіндустрії

Уряд Австралії вкладе у розвиток місцевої кіноіндустрії 140 мільйонів доларів, щоб стимулювати виробництво міжнародних блокбастерів на Зеленому континенті.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу міністерства комунікацій та мистецтв Австралії.

“Зазначене фінансування - це підтримка місцевих робочих місць. Це гарантія того, що наша кіноіндустрія залишиться яскравою і конкурентоспроможною та дасть нам змогу продемонструвати наш талант світу як на екрані, так і за лаштунками”, - заявив міністр Мітч Фіфілд.

Урядова програма розвитку галузі передбачає фінансування у розмірі 140 млн дол., яке буде здійсненено протягом чотирьох років починаючи з 2019-го. Очікується, що це сприятиме залученню іноземних інвестицій на суму понад 260 млн дол. Буде створено понад 3000 робочих місць для австралійських акторів і членів знімальних груп, а також залучено близько 6000 місцевих компаній.

Читайте також: Австралія виділяє $500 мільйонів на порятунок Великого бар'єрного рифу

Цей бюджетний захід започаткує низку реформ, які уряд Австралії розглядає для подальшої підтримки місцевого виробництва.