Російський Су-27 "непрофесійно" перехопив літак США над Балтійським морем

Черговий випадок "непрофесійного" перехоплення американського військового літака в міжнародному повітряному просторі російським винищувачем відбувся у вівторок над Балтійським морем.

Про це повідомив центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела в Пентагоні. 

"Російський винищувач Су-27 здійснив "непрофесійне" перехоплення розвідувального літака P-8 Військово-морських сил США, коли той перебував у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем у вівторок", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив чиновник, російський реактивний літак "пролетів за двадцять футів (6-7 метрів –ред.) від повітряного судна ВМС США". 

Тим часом, у штабі американських ВМС у Європі поки не поспішають коментувати деталі інциденту. Там заявили лише, що "кораблі та літаки ВМС США регулярно взаємодіють з військовими підрозділами інших країн" та пообіцяли пізніше уточнити інформацію.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: Мюллер розкрив запитання до Трампа

Останнє непрофесійне перехоплення літака американських ВМС російським винищувачем відбувся в січні цього року, коли Су-27 росіян пролетів на відстані півтора метри від американського EP-3. Тоді у ВМС США заявили, що перехоплення було небезпечним і непрофесійним.