Австралія відкрила посольство в Естонії і приєдналася до центру НАТО з кібербезпеки

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп оголосила про відкриття першого pop-up посольства Австралії в Естонії та приєднання країни до Центру передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки у Талліні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МЗСіТ Австралії.

“Сьогодні я відкрила перше pop-up посольство Австралії в Таллінні”, – наголосила міністр.

За її словами, посольство діятиме на тимчасовій основі впродовж 12 місяців. Його завданням буде забезпечення участі Австралії у Центрі передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки.

Читайте також: Прем'єр Австралії провів безпекові консультації з НАТО

Очікується, що у рамках діяльності посольства на тримісячний термін буде відряджатися представник австралійських Сил оборони. Цього року Австралія стане спостерігачем на кібернавчаннях Locked Shields 2018.

“Австралія вітає можливість поглибити взаємодію з провідними експертами з кіберзахисту Центру передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки. Сьогодні більше ніж будь-коли ми маємо співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб встановити чіткі правила поведінки і відповідальності держав у кіберпросторі. Міжнародний світопорядок, заснований на міжнародному праві, має застосоваватися як в Інтернеті, так і в режимі офлайн”, - вважає австралійський міністр.

Читайте також: Трамп передумав призначати адмірала Харріса послом в Австралії

Бішоп також повідомила, що уряд спільно з Естонською академією електронного урядування та Інститутом стратегічної політики Австралії запустив проект, спрямований на розширення цифрових послуг між урядами Індо-Тихоокеанського регіону.

За словами Джулі Бішоп, ці ініціативи є практичним виконанням зобов'язань Австралії у рамках Міжнародної стратегії в галузі кібервзаємодії, спрямованої на створення відкритого, вільного та безпечного інтернету, який стимулює економічне зростання, підвищує національну безпеку та сприяє міжнародній стабільності.