Вільнюс не бачить передумов для перегляду відносин із Москвою

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив про відсутність передумов для зміни політичної лінії у відносинах з Росією.

Так він відгукнувся про проведену у понеділок прем'єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом нараду, присвячену відносинам з Росією та країнами Східного партнерства, повідомляє Delfi.

"Ми говоримо про практичний рівень, на якому багато чого можна зробити. А корекцій у політичній поведінці немає, для цього немає передумов", - заявив журналістам глава МЗС після зустрічі.

У нараді також взяли участь посли кількох країн.

Лінкявічюс підкреслив, що там не йшлося про поліпшення політичних відносин з Росією. "Сьогодні про це не було мови, я сказав ще раз - немає передумов змінювати будь-які цілі, коригувати політичну поведінку", - зазначив міністр.

Читайте також: Литва вражена військовими реформами в Україні - міністр оборони

Він пояснив, що потепління у відносинах з Росією можливе тільки за її ініціативи.

"Потепління має йти з їх боку, з боку тих, хто заморожує. Я категорично відкидаю міркування про те, що ми повинні щось зробити, щоб поліпшити відносини. Я вже говорив вам, можливо, не раз: ми не окуповували Крим, ми не окуповували 20% території Грузії, ми не втручаємося в політичну систему інших країн або вибори, ми не бачимо, що тут повинні покращувати. (...) Якщо хтось представляє поліпшення відносин за рахунок поступок у цих сферах, то їх не буде", - сказав Лінкявічюс.