Знешкодження бомби в Берліні: на місто чекає транспортний колапс

Знешкодження бомби в п'ятницю загрожує транспортним колапсом центру Берліна.

Операція призначена на п'ятницю, інформує столична поліція у своєму Twitter.

«При будівельних роботах на Хайдерштрассе в районі Мітте була виявлена 500-кілограмова бомба. Вона знаходиться в безпечному стані і прямої загрози не представляє. Авіаційна бомба буде знешкоджена в п'ятницю», - повідомили поліцейські.

Вони також поінформували, що будуть евакуйовані будівлі, в тому числі деякі корпуси лікарні і клініки Шаріте бундесверу і ряд інших лікувальних закладів, в радіусі 800 м від місцезнаходження снаряду. Евакуація почнеться в 9 годин ранку.

Читайте також: У німецькому Падерборні знешкодили бомбу, евакуювали понад 26 тисяч осіб

Враховуючи те, що британська бомба часів Другої світової війни знаходиться в безпосередній близькості від центрального вокзалу Берліна, очікується справжній транспортний колапс. На час проведення операції буде зупинено рух багатьох видів транспорту, включаючи потяги ближнього і дальнього сполучення, метро, автобуси, у тому числі автобуси, що йдуть в аеропорт Тегель. У самому аеропорту будуть припинені злети і посадки безпосередньо на час, коли триватиме операція.

Читайте також: Під Херсоном знайшли 270-кілограмові снаряди часів Другої світової

Як раніше повідомляв Укрінформ, припускають, що в берлінській землі перебувають ще декілька сотень снарядів, що залишилися з війни. Всього за час Другої світової війни на місто впало більше понад 10 тис. бомб. Знешкодження їх відбуваються регулярно.