Глава МЗС Німеччини критикує Росію за дії у світі, зокрема і щодо України

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у неділю, 15 квітня, розкритикував Росію за її дії за межами Російської Федерації.

Маас звинуватив Москву в кібер-атаці на своє міністерство і сказав, що Росія повинна змінити свою поведінку, передає "Радіо Свобода".

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини перерахував ряд подій, які він назвав «проблематичними діями» – це відсутність прогресу у припиненні вогню на сході України, напад із застосуванням хімічної зброї у Великій Британії, підтримка уряду Сирії на чолі з Башаром Асадом і спроби вплинути на вибори в західних країнах.

«Стався напад на МЗС і ми припускаємо, що це виходило з Росії», – заявив міністр в інтерв’ю державній німецькій телекомпанії ZDF.

За його словами, Німеччина не може просто відмахнутися від цього. Те, що відбувається, не слід розглядати як конструктивний внесок, сказав керівник МЗС Німеччини.

Напередодні Гайко Маас у чергове розкритикував позицію Росії щодо Сирії, але сказав, що Берлін буде використовувати свої двосторонні зв'язки із Москвою, щоб забезпечити її "конструктивну" позицію у цьому питанні.

Читайте також: За кібернападом на уряд ФРН стояла Росія - німецькі спецслужби

Як повідомлялося, Німеччина не брала участі в повітряних ударах США і союзників, але підтримала їх як "необхідну і відповідну" дію, щоб попередити Сирію про неприпустимість подальшого використання хімічної зброї.

У лютому німецькі урядовці розкрили те, що вперше виявили в грудні минулого року і назвали «ізольованою» кібер-атакою на урядову комп’ютерну мережу. Минулого тижня глава внутрішнього розвідувального агентства Німеччини сказав, що існує «висока ймовірність» того, що за кібератакою стоїть Москва.