Трамп визначився з відповідальними за хіматаку в Сирії – Білий дім

За наявними даними американської розвідки та попри заперечення Росії, президент США Дональд Трамп вважає саме Москву і сирійський режим Башара Асада, якого вона покриває, відповідальними за використання хімічної зброї в сирійському місті Дума.

З такою заявою виступила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Розвідка представила, безумовно, зовсім іншу картину", - зауважила Сандерс у відповідь на репліку, що Росія офіційно заперечує сам факт застосування хімічної зброї в Сирії.

Читайте також: Мей готова підтримати військові дії проти режиму Асада - ВВС

Як підкреслила речниця Білого дому, президент Трамп "покладає відповідальність за цю атаку з використанням хімічної зброї на Сирію та Росію". Вона уточнила, що деякі речі перебувають у стадії оцінки та підтвердження, однак що стосується відповідальних за хімічну атаку, в Вашингтоні "мають упевненість".

Водночас, вона ухилилася від запитання про те, чи готові в Вашингтоні до військового протистояння з РФ, якщо росіяни намагатимуться завадити удару по силам Асада.

Читайте також: ЗМІ: У Сирії евакуювали головний штаб армії Асада

"Ми розглядаємо багато варіантів, всі вони досі перебувають на столі. Остаточне рішення ще не прийняте", - зазначила офіційний представник Білого дому.

Читайте також: Канада хоче «жорсткої узгодженої реакції» на хімічну атаку в Сирії

Сандерс також звернула увагу на серйозність ситуації, підкресливши, що президент відмовився від своєї поїздки до Центральної Америки для того, щоб зосередитися на ситуації навколо Сирії.