Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином до початку червня

Президент США Дональд Трамп заявив, що планує зустрітися в лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у травні або на початку червня та висловив сподівання про досягнення угоди про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це він заявив у понеділок, повідомило інформагентство Bloomberg.

"Я думаю, з обох сторін буде продемонстрована велика повага, і ми сподіваємося, що зможемо укласти угоду про денуклеаризацію Північної Кореї", - заявив президент США.

Читайте також: Зустріч Трампа з Кім Чен Ином готують шляхом таємних перемовин – CNN

Він також висловив сподівання, що запланована зустріч "сильно відрізнятиметься" від тих відносин, які зберігалися впродовж багатьох років між Вашингтоном і Пхеньяном.

Трамп зауважив, що десять років тому було би легше досягти домовленості, оскільки за останній час КНДР досягла швидкого прогресу у своїх ракетно-ядерних програмах. Він також висловив переконання, що його зустріч з Кімом "буде дуже цікавою для світу".

Читайте також: КНДР готова обговорити відмову від ядерної зброї - ЗМІ

Як повідомлялося раніше, північнокорейська сторона підтвердила по прямих каналах у спілкуванні з адміністрацією США, що готова на обговорення питання про повне ядерне роззброєння під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина.

При цьому уточнювалося, що комунікація між США і КНДР відбувається не в широкому форматі, а лише із залученням представників Державного департаменту, які, очевидно спілкуються з представниками місії КНДР при ООН. Крім того, задіяний зворотній канал на рівні розвідувальних агентств з обох сторін.

Читайте також: Кім Чен Ин готовий до шестисторонніх перемовин щодо ядерної програми — ЗМІ

Підтвердження офіційним Пхеньяном головної теми переговорів стало важливим кроком у просуванні можливої зустрічі двох лідерів. Досі Сполучені Штати спиралися, головним чином, на інформацію, отриману від союзної Південної Кореї.