Трамп: Ніхто не займає більш жорстку позицію проти Росії, ніж я

Президент США Дональд Трамп заявив, що він займає найбільш жорстку, ніж інші, позицію щодо Росії, у тому числі в плані забезпечення енергетичної безпеки в Європі та нарощування оборонного потенціалу.

Про це він заявив у вівторок, під час спільної прес-конференції з президентами трьох країн Балтії у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не був настільки жорстким по відношенню до Росії, ніж я", - заявив американський лідер.

У цьому зв'язку він навів ряд прикладів. Зокрема, за його словами, США зайняли дуже потужну позицію в плані енергетики.

"Зараз ми імпортуємо нафту і газ. Це є саме тим, чого Росія не хотіла би", - підкреслив Трамп.

Він також апелював до нарощування військового потенціалу Сполучених Штатів.

Читайте також: Екс-помічник держсекретаря США прокоментував наміри Трампа запросити Путіна

"Ми щойно прийняли оборонний бюджет у розмірі $700 млрд, на наступний рік - $760 млрд, і це найбільші суми, які приймалися коли-небудь. Ми матимемо військо найсильніше, ніж будь-коли. І це точно не є гарною новиною для Росії", - наголосив глава Білого дому.

Президент Трамп також підкреслив, що зараз НАТО отримало значні фінансові вливання з боку країн-членів, які всі разом підвищують свої оборонні бюджети до мінімум 2% від ВВП.

Крім того, за його словами, США вислали найбільшу кількість, 60 російських дипломатів, у відповідь на застосування РФ хімічного газу в Британії.

"Ніхто не займає позиції більш жорсткої відносно Росії. І те, що я сказав: я думаю, що міг би мати дуже гарні відносини з президентом Путіним… Знайти спільну мову з Росією – це гарно, мати спільну мову з Китаєм – це гарно, мати спільну мову з іншими країнами, включаючи ваші три країни (Балтії – ред.) – це гарна, не погана річ", - пояснив свою позицію президент США.

Водночас, за його словами, якщо такого діалогу не вдасться досягнути, про це одразу стане відомо.