No candidate for block: lastnews Правозахисники заявляють про 30 загиблих від авіаударів у Східній Гуті

Правозахисники заявляють про 30 загиблих від авіаударів у Східній Гуті

У Східній Гуті внаслідок авіаударів загинули щонайменше 30 людей

Про це повідомляє DW із посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини. 

"Щонайменше 30 людей загинули в суботу, внаслідок авіаударів по сирійському району Східна Гута", - зазначається у повідомленні.

 За даними спостерігачів, в місті Замалка мішенню авіаудару стала група людей, які намагалися втекти на підконтрольну уряду Сирії територію. Ще кілька десятків людей були поранені.

Центр моніторингу повідомив також, що близько 10 тисяч людей вранці 17 березня залишили анклав. Загалом же, як зазначили в центрі, починаючи з п'ятниці на підконтрольну уряду територію зі Східної Гути втекли близько 40 тисяч осіб.

Читайте також: У Східній Гуті - вже 61 жертва авіаударів, сотні людей поранені

Як повідомлялося, 18 лютого війська президента країни Башара Асада за підтримки російської авіації почали наступ на позиції повстанців у Східній Гуті. За даними Сирійського моніторингового центру, з того часу в районі загинуло майже 1400 мирних жителів. В урядовій армії заявляють, що взяли під свій контроль більше половини території анклаву.

За даними спостерігачів, в облозі у Східній Гуті перебувають майже 400 тисяч жителів, які не мають доступу до продовольства, питної води та медикаментів.

Фото: AFP