У Східній Гуті - вже 61 жертва авіаударів, сотні людей поранені

У Східній Гуті - вже 61 жертва авіаударів, сотні людей поранені

Укрінформ
В результаті авіаударів по Східній Гуті літаків РФ і авіації режиму президента Сирії Башара Асада загинула 61 людина, сотні людей були поранені.

Про це повідомляє Анадолу.

"В результаті авіаудару ВПС режиму Башара Асада та ВКС Росії по ринку населеного пункту Кефер Батна в обложеному передмісті Дамаска Східній Гуті загинула щонайменше 61 людина, сотні людей отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Авіація РФ вдарила по Східній Гуті: спостерігачі заявляють про 40 загиблих

Як повідомляють представники Управління цивільної оборони Східної Гути ( «Білі каски»), через безперервні бомбардування рятувальники не можуть витягти з-під завалів зруйнованих будівель поранених і тіла загиблих.

25 лютого Рада безпеки ООН прийняла резолюцію за №2401, яка закликає конфліктуючі сторони в Сирії негайно оголосити 30-денне перемир'я.

До 400 тисяч сирійців вже п'ятий рік живуть в заблокованому передмісті Дамаска, включеному в список зон деескалації. В останні вісім місяців ситуація в регіоні різко погіршилася. Поставки продовольства і медикаментів в Східну Гуту припинилися.

Як відомо, війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-